Två underbara raser!

Att vi älskar hundar är väl knappast någon hemlighet och självklart kommer vi därför tillägna ytterligare ett inlägg om dessa fantastiska varelser. De som redan har hund har antagligen en glasklar bild av vilken eller vilka hundraser de föredrar. För er som funderar på att skaffa hund, men kanske lider av en lätt pälsallergi eller helt enkelt bara avskyr städning, och blir skrämda av det faktum att de flesta hundar fäller väldigt mycket päls vill vi här tips om några bra och fina hundraser som kan passa er perfekt.

Lagotto

Lagotto är en av de mest populära hundraserna i Sverige idag. Lagotto, eller Lagotto Romagnolo som är rasens fulla namn, betyder vattenhunden från Romagna. Lagotton härstammar från Italien, närmare bestämt provisen Romagna i samma land. Eftersom Lagotton har en fet, lammull-liknande päls så är det en perfekt hund för pälsallergiker. Det faktum att den heller inte fäller gör att den är otroligt enkelt att ha att göra med. Hundrasen är specialiserad på tryffelletning och är därför en så kallad tryffelhund. Lagotton älskar att bada och leka i vatten och behöver mycket aktivitet för att må bra. Långa promenader, gärna på öppna fält där den kan springa fritt och mycket bad på sommaren. Då mår Lagotton som allra bäst. Eftersom rasen gillar att leka och dessutom kommer bra överrens med både andra hundar och barn, är Lagotton en perfekt familjehund.

Bedlingtonterrier

Precis som Lagotton har Bedlingtonterriern en päls som liknar lammullsfällen. På grund av den speciella pälsen är även den här rasen perfekt för pälsallergiker. Inte heller Bedlington fäller, vilket gör att hemmet kommer vara precis lika rent även när den nya familjemedlemmen har flyttat in. Bedlington är den perfekta familjehunden på grund av sin stora kärlek till just familjen. Helst vill den alltid vara med sina ägare oavsett vad de gör. Rasen älskar att vara ute och promenera långa promenader lika väl som den kan ligga i soffan och såsa framför TV:n en hel förmiddag.