Schäfer inte längre mest populär

640948-swedish-vallhundFunderar du på att skaffa hund? Då är det viktigt att du väljer en hund som passar din personlighet, någonting som faktiskt kan vara svårare att hitta än vad många tror. Självklart finns det dock ingen hund som är fel, men de olika raserna fungerar olika – vissa är mer pigga och lekfulla medan andra hundar är lugnare. Främst handlar det dock om hur du uppfostrar hunden, det är vad som avgör ifall hunden kan uppföra sig. 

Och det är kul att se till de olika hundraserna, de är nämligen olika hur populära de är. Förr var den vanligaste hundrasen schäfer men numera har den blivit omkörd av Alpenländische dachsbracke vilket är en Österrikes jakthund. Otippat? Jovisst, även labradoren har varit mycket populär som husdjur men inte heller den är med på topp tre. Istället hittar vi på andra plats Kromfohrländer som är en tysk sällskapshund och rasen “Bostonterrier” hamnar på tredje plats. Utöver dessa är Fransk och Engelsk bulldogg, Dvärgspets och mops några klara favoriter. Vilken hundras vill du helst ha?

Din hund ditt ansvar

Glöm inte att du som köper hund alltid har ansvar för hur hunden uppför sig – oavsett om det är en pudel eller labrador. Det är även ditt ansvar att se till att hunden är ordentligt omskött och försäkrad. Att försäkra sin vovve är någonting vi skrivit om tidigare och bland annat lyfte vi hur viktigt det var eftersom kostnaden för att gå till veterinären annars kan bli väldigt hög. För djur fungerar det nämligen inte som för människor i Sverige, där vårdkostnaden är nästan gratis. Det kan bli mycket svårt att betala utan försäkring så glöm verkligen inte bort den.

Det är inte bara viktigt med sjukhus för människor, djursjukhus behövs de också – när hunden stukar foten, katten har ont i magen eller papegojan är hes. Det är dock viktigt att djurkliniken har hög standard och att husdjur oberoende av art och ras, får den vård de behöver. Citat från tidigare inlägg om försäkringar.