Hunden jag aldrig fick

Alla minns vi säkerligen hur det var att vara barn, och hur exalterad man kunde vara inför sin egen födelsedag. Det infaller ju trots allt bara en gång om året, och just därför så ville man ju ha så många födelsedagspresenter och uppmärksamhet så möjligt.

Jag minns tydligt varje födelsedag in i minsta detalj, och även att jag inför varje födelsedag tjatade om att jag ville få en hundvalp i present. Något som för övrigt aldrig hände, utan jag fortsatte istället att drömma år ut och år in. Tillslut så ville jag helt enkelt inte ha en hund, utan skaffade mig en katt istället. Då var jag 18 år och hade väl ändå inte tid för att gå ut med en hund stup i kvarten.

Nu för tiden, när jag är vuxen, äger jag fyra hundar och älskar dom mer än något annat. Jag kan helt enkelt inte tänka mig ett liv utan hundar och skulle troligtvis vandra över lik för att rädda dom om något skulle hända. Det har till och med gått så pass långt att jag hellre har en hund än att jag någonsin behöver gifta mig. Ironin i det, ja, det är en helt annan historia.